Ardennentocht

De Ardennentocht is inmiddels een traditie binnen onze regio, eind jaren 70 opgestart door Willem Evers vanuit de voormalige Secretaris Moonengroep. De leden van hun groep gingen op een 3 daagse winterhike in de Ardennen en de rest van de regio werd uitgenodigd om de eerste dag mee te lopen. Deze tocht vindt altijd plaats op derde kerstdag, 27 december.

Na verloop van jaren vond er alleen nog een eendaagse wandeling plaats en medio jaren ’90 ging de organisatie over naar de René Höppenergroep. Vanaf eind jaren ’90 tot heden heeft Lambert Smeets de organisatie namens de regio Roermond op zich genomen.

Vanaf het begin wordt er na afloop van de tocht in België een uurtje tijd vrij gegeven om de stad te verkennen of een Belgisch biertje te proeven.

Doordat een aantal deelnemers een steeds uitgebreidere lunch voor zichzelf ging verzorgen is besloten om te starten met een gezamenlijke voedselpost. Het team op deze post zorgt ervoor dat er een hamburger een kop tomatensoep klaar staan als de wandelaars langs komen en pauzeren.

Sinds dat Guus Kets met een café is gestart hebben we na afloop van de tocht een kleine afterparty gehouden in zijn horecagelegenheden, en later in andere toen hij de switch naar een friture maakte. Ook zijn we gestart met een ontbijt met gebakken eitjes met spek en koffie voordat de bus vertrekt.

De Ardennentocht is bedoeld voor alle leden van de regio Roermond vanaf de explorerleeftijd.

Vanaf 2015 gaan we weer over naar een nieuwe fase, Ardennentocht nieuwe stijl! We gaan starten bij een van de scoutinggroepen uit de regio met een gezamenlijk ontbijt en na afloop sluiten we ook af bij deze groep door samen te eten en een gezellig kampvuur te maken.

Via deze weg nodig een ieder van harte uit om een keer deel te nemen. De uitnodiging voor de tocht wordt altijd begin december naar de groepen gestuurd.